Kosten virtuele maagband

Kosten virtuele maagband

Obesitas is absoluut de dodelijkste ziekte in onze huidige maatschappij. Met meer dan 650 miljoen volwassenen die lijden aan obesitas, gaan meer mensen dood aan obesitas dan aan ondervoeding. Als je alles hebt geprobeerd om af te vallen, komt er een moment voor drastische maatregelen, een maagoperatie of maagband.

Maagoperatie of maagband?

Een maagoperatie is een chirurgische ingreep, die in een ziekenhuis moet worden uitgevoerd. Dit is een permanente oplossing, die de beste resultaten oplevert op lange termijn, maar ook de meest ingrijpende en meest kostbare.

Daarom overwegen veel mensen een maagband te laten plaatsen in plaats van de complete maagoperatie te ondergaan. Een maagband is een siliconenband, die om de maag wordt geplaatst. Door de band strakker of minder strak te spannen, wordt de inhoud van de maag verkleind. Een maagband wordt geplaatst door een kijkoperatie en kan ook door klinieken worden uitgevoerd.

Een maagband is geen voordelige operatie, je bent al snel ruim 6000 euro kwijt. Vaak wordt ook nog aangeraden om je een aantal maanden te laten begeleiden om je eetpatroon aan te passen.

Een alternatieve methode is een “virtuele maagband”.

Met behulp van hypnose heb je het idee dat je een maagband hebt. Al vanaf de eerste keer merk je dat je sneller vol bent en minder behoefte hebt aan maaltijden tussendoor. Vaak heb je aan drie sessies van een uur voldoende voor optimaal effect.

Met een prijs van tussen de 100 en 150 euro per sessie, is dit veel voordeliger dan de maagband. En geen extra risico’s, die er bij elke operatie altijd zijn. Ook in dit geval is nabehandeling aan te raden om je eetpatroon aan te passen. Misschien ben je sceptisch over hypnose, maar met de veel lagere kosten is het altijd aan te raden eerst de virtuele maagband kosten te proberen.

Reageren is niet mogelijk.