E-learning voor de zorg is een positieve ontwikkeling

E-learning voor de zorg is een positieve ontwikkeling

Het concept van e-learning bestaat al wat langer. De afgelopen tijd wordt er in steeds meer sectoren gebruik van gemaakt. Zo komen er ook steeds meer mogelijkheden in e-learning voor de zorg. Ik zie dat als een goede ontwikkeling.

Bijscholing

Vroeger was het zo dat een heel zorgteam een dag lang naar een bijscholingscursus moest om eerder geleerde zaken op te frissen of om nieuwe inzichten te krijgen. Daar is inmiddels dus een nieuwe mogelijkheid bijgekomen. En dat is heel gunstig. Nu e-learning voor de zorg beschikbaar is, kan er(mijns inziens) beter geleerd worden door professionals.

Voordelen

Het is namelijk zo dat iedereen op zijn eigen manier en op zijn eigen tempo het beste kan leren. E-learning geeft die mogelijkheid omdat een snelle leerling eerder door de lesstof heen zal zijn. Iemand die wat meer tijd nodig heeft, kan er ook meer tijd voor nemen. Dit zorgt voor minder irritaties. Ook een voordeel is dat de lesstof aan het einde getoetst kan worden zodat het overzichtelijk is of iemand de lesstof daadwerkelijk heeft begrepen. Het lijkt mij dat dit over het algemeen zorgt voor een wat hogere motivatie van medewerkers.
Daarnaast is een groot voordeel dat niet een heel team tegelijk een training moet volgen en medewerkers dus gewoon inzetbaar blijven.

Al met al dus een positieve ontwikkeling!

Reageren is niet mogelijk.