Hoe zit het met zorgverzekeringen in Corona Tijd?

Hoe zit het met zorgverzekeringen in Corona Tijd?

Wat het effect van Corona op de zorgverzekering in 2021 is is nog moeilijk te overzien. Corona heeft op bijna elke markt zijn effect, maar hoe dat er in de toekomst eruit gaat is moeilijk te voorspellen. Zorgverzekering 2021 zal wellicht wat veranderingen kennen, maar geen enorme verschillen. Het is dus moeilijk in te schatten hoe groot de verschillen gaan worden en misschien komen die wel niet of later. Er zijn wel een aantal dingen die we tegen hart willen drukken en dat bespreken we in dit artikel.

De herfst komt er weer aan en dat betekent ook dat het griepseizoen weer zijn inname doet. Dit zien we ook terug in de cijfers van corona patiënten. We zitten in een tweede golf. Het is daarom extra belangrijk om voor het normale griepseizoen de normale griepprik te halen. De griepprik helpt je namelijk bij het bestrijden van de ‘normale’ (ofwel influenzavirus) griep. Gezien we te kampen hebben met een ander virus, namelijk corona (ofwel COVID-19) is het extra belangrijk om je te beschermen voor het normale virus die een beetje naar de achtergrond wordt gedrukt. Beide groepen kennen ongeveer dezelfde symptomen. Het lijkt erop dat ze elkaar ook kunnen versterken. Dit wordt nu met voorzichtigheid in Engeland aangetoond. Neem dus de normale griepprik en maak gebruik van de ziektekostenverzekering die dit dekt!

Mocht je dit artikel lezen en je afvragen waarom je geen bericht hebt gekregen over een griepprik? Dan val je waarschijnlijk buiten de groepen die voor deze griepprikken in aanmerking komen. Dit zijn namelijk mensen die ouder zijn dan 60, mensen met bepaalde ziektes, mensen die in een verpleeghuis wonen etc. 

Het is nog goed om te vermelden dat deze griepprik absoluut geen bescherming biedt tegen corona. Dit is een heel ander griepvirus en hier moet dus ook een ander vaccin voor gemaakt worden. Hier wordt momenteel hard aan gewerkt.

Reageren is niet mogelijk.