Welke behandelbank is voor jouw praktijk de beste keuze

Welke behandelbank is voor jouw praktijk de beste keuze

Een behandelbank is een belangrijk instrument voor een fysiotherapeut. Veel van de behandelingen vinden hierop plaats. Het is dus belangrijk om een tafel te vinden die zowel voor cliënt als voor therapeut prettig is. Daarnaast moet de behandeltafel praktisch zijn in gebruik binnen de praktijk.

Behandelbank

Een draagbare behandelbank

Omdat elke fysiotherapeut anders is en andere wensen heeft, is het niet mogelijk om aan te geven wat de beste behandelbank is. Wat de voor ene fysiotherapeut goed werk, kan voor de andere juist erg onprettig zijn. Het is dan ook goed om vooraf te bedenken dat je belangrijk vind en hoe je hem wilt graag gebruiken. Werk je bijvoorbeeld op verschillende locaties en wil je de behandelbank meenemen? Of wil je hem makkelijk in kunnen klappen omdat je maar beperkte ruimte heb ik je praktijk? Dan is een draagbare behandeltafel een uitstekende keuze.

Fysiotherapie

Elektrisch bedienbaar: ergonomisch voor iedereen

Heb je een vaste plaats voor je behandeltafel en wil je juist een kwalitatief goede bank die bovendien ergonomisch is voor jezelf? Dan is een elektrisch bedienbare een goede oplossing. Zeker als je zelf lang bent is het prettig om op de juiste hoogte te werken. Zeker vanuit je eigen professie weet je hoe belangrijk het is om een goede werkhouding te hebben. Maar je wilt het ook voor je cliënten zo eenvoudig mogelijk maken. De elektrisch bedienbare variant kun je in de juiste hoogte verstellen. Dit werkt ook erg goed in praktijken met meerdere fysiotherapeuten. Zo kun je eenvoudig de bank op de voor jou prettige hoogte zetten.

Welke bank voor jou het meest geschikt is, is dus afhankelijk van een aantal factoren. Niet in de laatste plaats je budget. Op fysiowebwinkel.nl vind je een groot assortiment behandelbanken. Hier kun je alle informatie vinden over de kenmerken van de verschillende modellen.

Reageren is niet mogelijk.