Particulieren thuiszorg

Particulieren thuiszorg

Thuiszorg was altijd een ver van mijn bed show. Ik wist dat het bestond, maar meer dan dat wist ik er niet van. Dit is met veel dingen het geval: als je het niet nodig hebt, weet je ook niet wat het exact inhoudt en voor jou kan betekenen.

Van hot naar her
Enkele maanden geleden viel mijn moeder. Zij brak haar arm en kwam dus in het gips terecht. Mijn moeder woont nog op zichzelf en is helaas alleen. Als je arm in het gips zit en je bent slecht ter been (zoals mijn moeder) dan is het erg lastig om alleen te zijn. Ik probeerde dus zo veel mogelijk bij haar te zijn, maar ik heb een gezin met kleine kinderen. Die moest ik ‘s morgens eerst aankleden, ontbijt geven en naar school brengen. Daarna kon ik pas naar mijn moeder om haar uit bed te halen en te helpen. Ik ging dus van het ene huis naar het andere. Ik heb ook nog een baan, maar daar had ik zorgverlof gekregen, dus dat was wel fijn.

Particulieren thuiszorg

Particulieren thuiszorg
Na een aantal dagen belde de huisarts op om te vragen hoe het ging. Ik vertelde hoe het met mijn moeder ging en dat het een zware belasting voor mij was, maar dat ik het met liefde deed. De huisarts wees mij toen op de mogelijkheden van particuliere thuiszorg. Ik heb dit met mijn moeder besproken en zij zag dit ook wel zitten, zodat ik wat ontlast werd. De huisarts heeft de thuiszorg ingeschakeld en vanaf dat moment hebben zij veel taken van mij overgenomen! Echt geweldig! Dus als je hulp nodig hebt: schakel thuiszorg in!

Reageren is niet mogelijk.