De beste gehoorapparaten hebben mij verder geholpen

De beste gehoorapparaten hebben mij verder geholpen

GehoortoestelIk worstel zelf al een tijd met mijn steeds slechter wordende gehoor. Het is allemaal begonnen toen ik me op 16-jarige leeftijd aansloot bij een lokaal bandje. Ik was de drummer. Met ons bandje oefenden we twee keer in de week, op woensdag en vrijdag. Na ongeveer een jaar oefenen hadden we voldoende nummers ingestudeerd. Vaak trad ik dan met mijn band in het weekend op in cafeetjes en lokale zalen. Zowel het oefenen als de optredens deed ik altijd zonder gehoorbescherming, waar ik achteraf best spijt van heb gekregen.

Na enkele maanden begon het mensen in mijn omgeving op te vallen dat ik regelmatig vroeg ‘Wat zeg je?’, terwijl er al best hard gepraat werd. Door het maandenlange drummen onder bescherming, de vele oefensessies en optredens, was mijn gehoor snel minder geworden. Toen ik voor het eerst op een onverwacht moment een storende ruis in mijn oren hoorde, die anderen niet hoorden, besloot ik in te grijpen. Ik heb een KNO-arts bezocht, die constateerde dat mijn gehoor met minstens 50% was afgenomen. Een schokkend percentage, maar gelukkig verzekerde de oorarts mij dat er met kwalitatief goede gehoorapparaten een aanzienlijke verbetering mogelijk zou zijn. De beste gehoorapparaten, zo verzekerde hij me vanuit zijn praktijkervaring, zijn Phonak-gehoorapparaten. Deze heb ik aangeschaft en ik kan je verzekeren dat mijn gehoor sterk verbeterd is.

Snel herstel en verbetering van mijn gehoor

Gehoortoestel

Door het dragen van Phonak, de beste gehoorapparaten op de markt, kan ik nu weer met gemak gesprekken volgen zonder telkens ‘Wat zeg je?’ te vragen. Ook in drukke ruimtes zijn gesprekken nu veel beter volgbaar. Daarbij heb ik ervoor gekozen om minder vaak op te treden en als ik met mijn band oefen of een optreden hebt, standaard gehoorbescherming te dragen om verdere gehoorschade te voorkomen. En dat helpt mij, in combinatie met mijn Phonaks, om weer te kunnen genieten van geluid!

Reageren is niet mogelijk.